Hvad er onlineeksamen? Definition forklaret

Onlineeksamen er gennemførsel af en test til at måle vidensniveauet hos deltagerne inden for et givent emne. Tidligere skulle man samles i et klasseværelse for på samme tid for at gennemføre en eksamen. Med en onlineeksamen kan deltagerne gennemføre eksamenen online, når det passer dem bedst, på deres egen enhed uagtet hvor de bor. Deltageren skal blot være forbundet med internettet.

Knowly
Content writer
Posted den
Læsetid 2 minutes

Hvordan et online eksamenssystem fungerer

Underviseren eller den som opretter kurset, opretter en konto med et eksamensværktøj. I sådant et eksamensværktøj kan du oprette spørgsmål og tilføje dem til eksamenen. Du vælger mellem multiple-choice spørgsmål eller frie tekstspørgsmål. Deltagerne modtager et link til den onlineeksamen. De kan se resultaterne straks efter at have afsluttet eksamenen.

Læs mere om målsætninger i et online eksamensværktøj og fordelene og ulemperne ved et online eksamenssystem.

Fordele og begrænsninger ved et online eksamenssystem

Den største fordel ved en onlineeksamen er reduceringen af omkostninger og tid for såvel deltagerne som for underviseren. Den største begrænsning er, at du skal være online for at benytte dette system. Derfor ordet "online".

Hvem anvender et online eksamenssystem?

Alle som har brug for at eksaminere en gruppe af deltagere. Vores kunder strækker sig fra skoler og lærere til firmaer.

Alle som har brug for at eksaminere en gruppe af deltagere. Vores kunder strækker sig fra skoler og lærerer til virksomheder

Hvilke er de typiske funktioner i et online eksamenssystem?

Det er åbentlyst muligt at oprette en eksamen. Samt at oprette spørgsmål. Det  giver også mulighed for at oprette en spørgsmålsbank. Samt du har mulighed for at indstille reglerne for bestået og ikke-bestået. Dette er kun basisfunktionerne. Se på vores funktioner til onlineeksamen for et fuldt overblik.

Nyttige kilder

UKessays
Wikipedia

Ofte Stillede Spørgsmål

✔️ Hvad er onlineeksamen?
Onlineeksamen er gennemførsel af en test online for at måle vidensniveauet hos deltagerne om et givent emne.

✔️ Hvordan fungerer online eksamensværktøjer?
Den som opretter kurset, opretter en konto med et eksamensværktøj I et sådant værktøj kan du oprette spørgsmål og tilføje dem til eksamenen.

✔️ Hvilke er fordelene ved et online eksamensværktøj?
Den største fordel ved en onlineeksamen er reduceringen af omkostninger og tid for såvel deltagerne som for underviseren.

✔️ Er der nogle begrænsninger ved et online eksamensværktøj?
Den største begrænsning er, at du skal være onloine for at kunne anvende et online eksamensværktøj.

✔️ Hvem anvender et online eksamensværktøj?
Skoler, lærerer og virksomheder.

Gå i dybden

Hvordan man opretter et online kursus

Hvordan man opretter et online kursus

Udbydelse af et online kursus med vores kursusværktøj er en nem måde til at motivere dine medarbejdere. Det er ikke blot et let værktøj for...

Læs mere